Les últimes setmanes hi ha hagut molt de moviment a les AMPA i a les AFA de les escoles bressol municipals a causa de l’anunci de l’Ajuntament de Barcelona d’aplicar una nova ‘tarificació social’ a partir del proper curs.

L’ajuntament va anunciar un canvi en la tarifa de les escoles bressol que pretèn fer el sistema “més flexible, universal i redistributiu“. Segons l’ajuntament, el 62,5% de les famílies pagaria menys ja que s’estableixen 10 trams de quotes mensuals en funció de la renda familiar. No tothom hi està d’acord però. Les AMPA de les escoles Bressol Guinardó, Manigua, Marina,Trencadis, Farinera i El Roure han consensuat un manifest que adjuntem a continuació i que està obert a la suma de tot aquell que s’hi senti representat.

Comunicat_nova_tarificacio_EBMs

Adhesions al manifest

> Petició a change.org

Les propostes que es recullen en el manifest es resumeixen en:

  1. La paralització provisional de la nova proposta de tarificació i l’inici immediat d’un procés participatiu per definir les formes de finançament de les EBM en el que les AMPA i AFA tinguin veu i vot.
  2. Prioritzar l’ús dels recursos per a l’increment del nombre de places ofertes. Aquest increment ha d’anar necessàriament lligat a una millora de les condicions laborals dels i les educadores de les EBM, així com un increment de personal.
  3. L’assumpció de la necessària rebaixa de les quotes de les EBM per part de l’Ajuntament de Barcelona, en situació de superàvit, i de la Generalitat de Catalunya. Es planteja doncs que la necessària rebaixa de les quotes no representi cap increment per a les famílies.

 

AMPA TRES TOMBS

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s