Hola famílies!

comencem el nou any amb forces renovades… la reunió d’aquesta tarda ha estat molt productiva, a continuació us fem un resum-extracte del que ha donat de si: hem parlat del Carnestoltes, de la Festa dels Tres tombs, d’un nou grup de trobada de les famílies que que porten la canalla a les escoles públiques de l’esquerra de l’Eixample, de subvencions, del cançoner que algunes famílies teniu ganes de tenir, de l’allargament horari de juliol i el casal d’estiu, del pressupost previst – o no – per l’hort i hem passat comptes.
Comencem!!!

Carnestoltes (8 i 9 de febrer) 

La Gemma ens ha explicat la dinàmica del Carnestoltes a l’escola. Durant tot el curs s’han anat treballant el conte del Patufet, i els més grans seran els que es disfressaran el dia que l’escola celebri la festa (calculem que serà el 8 de febrer). Cada família ha de triar un personatge del conte i disfressar al fill/a com si fos aquest personatge (en Patufet, la col, el bou, el safrà…). Aquest dia vindrà una persona externa de l’escola a explicar-lo, en versió titelles. Segur que tots els infants s’ho passaran la mar de bé.
Per la banda de l’AMPA, s’ha consensuat que es continuarà amb la tradició de la festa del Carnestoltes, el dia 9 de febrer a partir de les 5 de la tarda al pati de l’escola. Reciclarem les banderoles que es van fer l’any passat per guarnir el pati de l’escola, i comprarem globus per fer més festa. Les famílies que hi vulguin col·laborar poden presentar-se a partir de les 3 de la tarda al pati per ajudar en la decoració. Des de la Junta ja mirarem d’aconseguir un equip de música que ens animi a tots.
Si algun pare o mare o avi/a vol fer alguna activitat especial (taller de maquillatge per la canalla – pintar cares-, s’anima a cantar una mica amb una guitarra o el seu grup, etc.) serà molt ben rebut. Ens ho podeu comunicar a l’AMPA i ens coordinem per muntar-ho.
 

Festa dels Tres Tombs (dissabte 20 de gener) 

Com bé sabem, ja fa un parell d’anys que l’escola gaudeix de la festa i hi participa en 1a persona. En som abanderats oficials, cosa que significa que en la cavalcada que comença a Sant Antoni i acaba a Sant Jaume, un nen i una nena de l’escola pujaran a l’escenari on es llegeix el pregó de la Cavalcada i portaran la bandera que ja podeu veure al hall de l’escola. Un cop comenci la cavalcada, totes les famílies que vulguin podran pujar al carruatge i repartir caramels als vianants.
Necessitem que les famílies interessades (en participar en la cavalcada o bé en proposar els seus nens com a banderers) ens ho facin saber perquè caldrà muntar torns de pujada i baixada (durant el recorregut es van fent parades perque`les famílies que ho vulguin puguin pujar i baixar), i també caldrà sortejar qui té l’honor de ser l’abanderat i abanderada (Abans de postular la vostra criatura pel càrrec penseu bé en la seva manera de ser, hi haurà molta gent atenta, seran dalt d’un escenari, gent que no coneixen, etc. No cal forçar-los, més aviat que en tinguin ganes… 😉 )
Més informació:

Grup de famílies de les escoles públiques de l’Esquerra de l’Eixample

La Bea ens ha informat de l’existència d’un grup de famílies que es reuneix un cop al mes en alguna escola del districte (les reunions són rotatòries, i se celebren a les 8pm) i que ens han convidat a participar-hi. L’hora no és gaire bona per la majoria de nosaltres però ja tenim representació en el seu grup de Whatssapp i segur que si sorgeix o es parla d’alguna qüestió interessant ens n’assabentarem.
Si alguna família està interessada a assistir-hi que es manifesti, i li enviem de comissari/a.

Subvencions

A finals de 2017 vam assistir a la reunió informativa de la convocatòria que l’Ajuntament fa per entitats, associacions, etc. cada any. La dinàmica és molt similar a la d’anys anteriors i ja disposem del model que vam presentar els últims dos anys, cosa que ens facilitarà bastant la feina per tal de fer una nova sol·licitud enguany. La Susanna està al cas del tema, i entre ella, la Núria i la Bea ens posarem d’acord per presentar-la .
Ara bé, caldrà que ens afanyem, el termini acaba el proper 25 de gener!!! 
(Ha sortit en la reunió alguna proposta per incorporar projectes nous a la sol·licitud com per exemple un parell de xerrades per part d’una psicopedagoga, que podríem lligar a la ‘Escola de pares’,…. tot està una mica enlaire, però es pot treballar. Demanarem pressupost a aquesta noia i veurem com ho encarrilem).
 

Cançoner 

S’ha decidit que s’organitzarà un nou taller per elaborar un cançoner amb les músiques que s’escolten a l’escola. L’equip d’educadors/es ens pot fer arribar el material i la Bea s’encarregarà de la coordinació del taller. Cada família interessada haurà d’abonar l’import dels materials que s’hagin de comprar per dur-lo a terme (cartolines, enganxines, etc.). No patiu, amb un parell d’euros potser ja farem…
En breu us informarem de la proposta de dates per fer-lo.
 

Allargament horari del juliol i casal d’estiu

Aquesta setmana l’empresa ‘Futur i compromís’ ens ha vingut a presentar el seu projecte d’escola bressol d’estiu. És molt similar a la d’anys anteriors i disposem d’un dossier en paper que podem facilitar a les persones interessades. Ens demanen, com és lògic, un mínim de canalla per dur-ho a terme, per això seria necessari que ens ho plantegem per tal de fer recompte de les famílies que necessitin el servei. En breu farem una enquesta per conèixer les vostres necessitats i compromís per apuntar-vos-hi, així podrem planificar el que faci falta. (I també perquè el termini per homologar qualsevol empresa que doni aquest servei acaba cap a final de mes…).
Cap problema en l’allargament (la 1ª quinzena de juliol, de 3 a 5pm), però NO SABEM si podrem organitzar el casal d’estiu. Les obres de la nostra escola no han acabat, i és probable que aquest estiu facin la 2a fase, cosa que vol dir que no podríem disposar de l’espai per organitzar el casal… Quan tinguem novetats us ho comunicarem.

Hort

Estem una mica fluixos de calaix, la subvenció de l’any passat ja ha desaparegut i no podem comptar amb cap altra subvenció fins que no la sol·licitem i ens confirmin (o no) que ens la donen, i això pot anar per llarg. Per això no sabem el que podem destinar a l’hort. (Pensem que encara ens esperen despeses aquest curs: els llibres de Sant Jordi, el detallet pels nens i nenes que acaben l’escola…).
No obstant, han aparegut dos pares que s’animen a donar suport i ajudar en el que faci falta a aquells que ja estan en marxa per l’hort. El David (pare de l’Unai, classe del Pol) i l’Ivan (pare de la Marina, del grup del Ton) se sumen al Jose i l’Iban.
Moltes coses no us sembla? Som-hi tots
AMPA TRES TOMBS

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s