La primera reunió oficial de l’AMPA va arribar tard, però carregada de temes i propostes. Divendres, 8 de novembre, ens reunírem 13 mares, pares i alguna àvia per posar fil a l’agulla a tots els assumptes que es plantejaven a l’ordre del dia.

A continuació exposem cada punt amb una breu explicació del que es va parlar, per tots i totes els que no vàreu poder assistir però no us voleu perdre res:

 • Presentació de junta de l’AMPA. L’Ivan, el president; la Emanuela, la Tresorera; la Cati, la secretària; la Tanit, la representant de l’Ampa en el Consell Escolar; la Margalida, l’encarregada de cartells i comunicació; i la Cristina, com a mare més veterana.
 • Repàs del calendari escolar. Es va revisar mes a mes, les celebracions i actes especials que es duran a terme a l’escola bressol i es va exposar en quin d’ells l’AMPA hi tenia certa implicació:
  (1) La Castanyada. Aquesta festa es va celebrar el passat 31 d’octubre i l’AMPA hi va contribuir regalant a cada infant un mocador a Castanyera.
  (2) Decoració nadalenca i teatre de titelles abans de les vacances. Tradicionalment l’AMPA col·labora en l’engalanat de l’entrada de l’escola convidant a participar a totes les famílies. Els darrers anys també s’ha organitzat una representació amb titelles, dirigida a tots els infants i famílies del centre, que s’ha dut a terme a l’espai de Calàbria 66. Es proposa seguir amb la “tradició” i es buscaran propostes d’espectacles (per la setmana del 9-13 de desembre) i idees per a decorar l’arbre (per la setmana del 16-20 de desembre).
  (3) Festa dels Tres Tombs amb participació a la cavalcada que es durà a terme el dissabte 18 de gener.
  (4) Festa de disfresses per Carnestoltes, per a les classes del Quimet, Pol i Cinta (el 21 de febrer). En aquesta celebració l’AMPA s’encarrega de la decoració del pati i de servir el berenar.
  (5) Setmana del conte per Sant Jordi. Per contribuir a la celebració, l’AMPA munta un llibre en el qual els nens van posant els dibuixos que han fet a casa sobre Sant Jordi. L’AMPA també té un detall (en forma de llibre/es) per a l’Escola Bressol, perquè tots els infants puguin gaudir de les novetats editorials que es presenten per aquestes dates.
  (6) Festes de final de curs. Per celebrar el final de curs es duen a terme dues festes (una pels grans i una altra per als lactants i caminants), que organitza l’escola bressol. L’AMPA contribueix a les mateixes decorant el pati i ajudant a servir els berenars. També sol preparar un regal per als infants de les classes de la Cinta, Quimet i Pol, que el curs vinent deixaran el centre per anar a “l’escola de grans”.
 • L’AMPA té previst oferir una xerrada trimestral per pares. Aquestes correran a càrrec de la Fundació Hospital de Nens (per tractar temes de salut i bons hàbits en la infància) i de la Cooperativa Coeducació (per tal d’incorporar una perspectiva de gènere i feminista a la educació des de diferents aspectes de la mateixa)
 • L’AMPA dels Tres Tombs vol seguir col·laborant en la campanya posa’t la gorra organitzada per AFANOC (Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Cataluña). Aquesta campanya és la font principal de recursos per finançar tots els serveis i accions que du a terme l’associació i garantir-ne la gratuïtat per a totes les famílies amb un infant o adolescent amb càncer. Per aquest motiu, l’AMPA muntarà paradeta de venta de gorres a l’entrada de l’Escola Bressol i necessitarà voluntaris i voluntàries. Anirem concretant dates de venda, preu i activitats relacionades en properes comunicacions. Els que pugueu col·laborar amb el vostre temps, agrairíem us poséssiu en contacte amb l’AMPA a través dels canals habituals.
 • Es va explicar que l’AMPA gestionarà la possibilitat d’oferir l’Allargament i Bressol d’Estiu, que correria a càrrec de la mateixa empresa que va fer-ho el curs passat, Futur i Compromís. A final d’any es posaran les graelles a les portes de les classes de manera que les famílies interessades es puguin apuntar per tal de fer la previsió de cares a la homologació.
 • Es va parlar de dues iniciatives que s’havien dut a terme en cursos anteriors i que requereixen de la constitució de comissions específiques per poder-les tirar endavant; mercadet d’intercanvi de roba i l’hort.Si algú dels que no vàreu poder assistir a la reunió teniu interès en formar part d’alguna d’aquestes comissions, contacteu amb l’AMPA a través dels canals habituals.
 • Problemàtiques amb la neteja i actituds incíviques al parc dels Tres Tombs. En aquest punt de la reunió la directora del centre es va sumar als assistents i es va tractar el document redactat per sòcies de l’AMPA, que s’havia mogut a través del xat de whatsapp (en l’esmentat document es recullen totes les queixes que es volen presentar davant de l’ajuntament). La directora de l’Escola Bressol va exposar als assistents com s’havia gestionat des del centre la problemàtica habitual i com s’havia respost des de l’administració de manera ràpida i adequada. En cap cas el centre (ni les seves treballadores) s’ha vist afectat directament per actes incívics que hagin pogut alterar el benestar dels infants. [veure annex al final d’aquesta entrada]
 • Es va proposar la possibilitat de muntar les properes reunions de l’AMPA en un altre horari (17:30h) a l’espai de Calàbria 66, pensant que potser facilitaria l’assistència de més famílies. Es farà enquesta pel canal de WhatsApp per valorar aquesta possibilitat.
  1. descarga

ANNEX
Davant la delicadesa del tema del manteniment del parc, el dilluns 11 de novembre, va tenir lloc a l’escola Bressol una reunió en la que hi participaren les dues mares precursores del document de queixa, la directora del centre i dues representants de la junta de l’AMPA. Va ser una reunió d’aproximació i inici de treball per a la creació d’una comissió que pugui vetllar per la seguretat dels nostres infants en l’entorn de l’escola bressol. Es va decidir, de manera consensuada i com a entitat, que participarem en tots els canals accessibles per aconseguir l’objectiu d’un parc (i accés) salubre i segur per als infants, i que des de l’administració se’n garanteixi en tot moment un manteniment adequat.

Per aquests temes és més adequat utilitzar el correu (ampatrestombs@gmail.com) perquè així la informació no es perd durant les converses. En qualsevol cas, s’informarà de totes les novetats significatives a través del xat i també del blog.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s