El passat 9 de juliol l’empresa responsable del Bressol d’Estiu als Tres Tombs (que comença el proper 16 de juliol), Futur i Compromís, va organitzar una reunió via Zoom per exposar com s’organitzarà. Per aquells que no hi vàreu poder assistir, aquí us en fem un resum.

IMG_20190728_114835_497

Linia pedagògica

Tot i la situació d’excepcionalitat adequant-se als criteris establerts per prendre totes les mesures de seguretat i prevenció del covid19 al bressol d’estiu es segueix la mateixa línia metodològica que s’ha dut a terme durant el curs;

 • Donar un valor educatiu a tots els moments i seqüencies d’activitats i acompanyar l’infant en el seu procés de desenvolupament.
 • Proporcionar als infants un ambient relaxat i de comfort que els doni seguretat emocional i afectiva, ajudant-los a sentir-se bé i propiciant una bona relació amb el grup.
 • Treballar els hàbits relacionats amb el menjar i situacions quotidianes, donant especial importància a l’higiene, de manera que s’afavoreixi la seva autonomia.
 • Oferir racons i ambients amb propostes de joc lliure i activitats a l’aire lliure (mantenint les distàncies físiques en la mesura del possible i seguint els criteris establerts d’utilització de pocs materials i de fàcil desinfecció).
Propostes de jocs i d’ activitats
 • Racons de jocs per l’aula on els infants podran jugar lliurement en funció de les seves necessitats i interessos. Peces de construccions, cotxes, animals, nines i complements en funció de l’edat. La cuina i espai de contes queda anul·lat per dificultat en la desinfecció.
 • Per l’espai de la classe es posaran mòduls i materials de psicomotricitat per enfilarse, saltar…
 • Activitats dirigides com explicació de contes , cantar cançons…. (la responsable de cada grup en farà ús exclusiu del material, les caixetes de música, dels contes i del cançoner).
 • Activitat per experimentar amb la pintura. Es prepararà per a cada infant un sortit de pintures en safates , amb els dits o les mans faran la seva creació artística.
 • Es prioritzarà l’estada a l’exterior, amb propostes de joc lliure i activitats d’aigua amb l’objectiu refrescar-se, experimentar i gaudir en grup. [Jocs d’aigua: diferents espais on els infants podran trobar aigua i glaçons de colors amb materials diversos per a fer trasvasaments].
Accés a l’escola i organització de l’acollida comiat dels infants 

La responsable de seguretat i higiene (coordinadora del bressol d’estiu) es col·locarà a  l’entrada de l’escola, prendrà la temperatura dels infants i posarà gel hidroalcohòlic a les mans del pare, mare o acompanyant. Un sol acompanyant podrà entrar al centre i ho haurà de fer amb mascareta.

Els infants entraran i sortiran en horaris esglaonats per evitar aglomeracions. L’acompanyant de l’infant el portarà fins a la porta de la seva classe i li treurà les sabates; la responsable del grup rebrà als nens i nenes a la porta(els acompanyants no poden accedir a les aules)

Per a la recollida dels infants la responsable de seguretat i higiene es col·locarà a la porta  de l’escola, en controlarà les entrades de les famílies -només entrarà un membre o acompanyant- per tal que es fagi de manera esglaonada i així evitar aglomeracions.

[Les mares, pares o tutors dels infants inscrits en el bressol d’estiu haureu rebut un correu electrònic en el qual s’indica l’horari d’accés i recollida del vostre fill o filla, així com la indicació del grup i espais assignats]

Material que s’ha de portar
 • Xancletes (tancades) o sabates de recanvi per l’aula
 • Bolquers i crema
 • Tovalloletes
 • Pitet
 • Xumet (si el fa servir)
 • Llençol i baixera
 • Roba de recanvi

IMG_20190728_115048_243

Us recordem que per participar en el bressol és obligatori lliurar a la coordinadora:  la declaració responsable (signada i en suport paper), la fotocòpia de la targeta de CatSalut i la fotocòpia de la cartilla de vacunació (si aquesta última documentació ja s’ha enviat via mail, no cal lliurar-la de nou).

DECLARACIÓN RESPONSABLE FAMILIAS

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s