En temps no tan llunyans, quan et trucaven de l’escola bressol perquè anessis a recollir el teu fill o filla perquè tenia febre la solució passava per la dosi de paracetamol i, ocasionalment, una visita al centre de salut (el tema dels mocs, ja veia de sèrie).

Si l’infant presenta febre acompanyada de moc i/o tos se l’ha d’aïllar i no pot sortir al carrer. Hem de contactar amb el seu equip d’atenció primària -excepte en caps de setmana que han de trucar al 061- perquè ens doni les instruccions a seguir.

Es pot trucar al CAP corresponent per explicar el cas, però la manera més eficaç de contactar és a través de la “sol·licitud de contacte” de l’Institut Català de la Salut. Allà, un cop introduït el número de la targeta de l’infant, hi ha una finestreta en la qual es pot escriure un breu text en què exposar els fets. En breu, el/la pediatra de capçalera es posarà en contacte amb vosaltres via telefònica.

En cas que el criteri mèdic faci necessària la petició d’una PCR, aquesta es programarà pel mateix dia o per l’endemà, al centre de salut. És important remarcar que, malgrat l’infant deixi de tenir febre, NO POT ANAR A L’ESCOLA FINS QUE NO TINGUI EL RESULTAT (NEGATIU) DE LA PCR.

Es recomana que es tingui informada a la direcció de l’Escola Bressol, un cop s’hagi hagut d’iniciar aquest procés.

Per obtenir els resultats de les proves amb més rapidesa us heu de donar d’alta a “la meva salut“, d’aquesta manera no caldrà esperar la trucada del metge o la metgesa.

Més informació: Agència de Salut Pública

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s